Afvallen met een dieet

By | augustus 5, 2019
overgewicht

Bij overgewicht is afvallen noodzakelijk

Wanneer je wilt afvallen met een dieet is daar natuurlijk niets op tegen. Je moet dan wel gebruik maken van een dieet waarbij je de juiste voedingsstoffen tot je neemt.

vegan

Onderdeel van veganistische voeding

Momenteel is “vegan” eten erg in opkomst. Daarbij moet je niet denken dat je hierdoor zult afvallen. Door veganistisch te eten, neem je geen dierlijke producten, maar je kunt nog steeds daarbij je bord volscheppen met voedsel die veel calorieën bevatten. Laat je dus niets wijs maken door personen die beweren dat je door veganistisch te eten zult afvallen.

Wanneer je wilt afvallen met een dieet moet je gezonde voedingsstoffen tot je nemen. Je moet vooral suikers vermijden. Het moeten producten zijn die op elkaar zijn afgestemd. Ook moeten we de gezonde voedingsstoffen gebruiken, zodat de hoeveelheid suikers die we binnenkrijgen worden verminderd.

We eten in landen waar te veel dikke mensen zijn te vaak te veel suikers. Vooral verborgen suikers zijn gevaarlijk. Denk bijvoorbeeld aan het eten van gebak en ijs.

Afvallen met een dieet

Wanneer je wilt afvallen met een dieet, moet je ervoor zorgen dat je voldoende kunt eten. Het eten moet lekker zijn en je mag geen honger hebben.

Zodra je honger hebt tijdens je dieet, volg je geen goed dieet. Het dieet moet gemakkelijk zijn en voor iedereen betaalbaar.

Er zijn best veel diëten, maar vaak zijn ze duur en moet je calorieën tellen. Dat kun je nooit volhouden.

Crash dieet

Voeding voor een crash dieet

Ook zijn er diëten die beweren dat je 15 kilogram in twee weken kunt afvallen. Dat kan alleen als je jezelf uithongert. Begin daar nooit aan. Je moet dagelijks de juiste voedingsstoffen eten, omdat je voldoende energie moet hebben om je dagelijkse werkzaamheden te kunnen verrichten.

Wanneer je zo’n streng dieet volgt “een crashdieet”   moet je jezelf uithongeren. Je mag praktisch niets eten en wat je eet bevat geen of te weinig voedingsstoffen. Een crashdieet kun je nooit volhouden. Je wordt er moe en lusteloos van. Je zal moeten stoppen en zodra je stopt zal je weer zwaarder worden. Vaak word je nog zwaarder dan voordat je aan het crashdieet begon. Dat kan niet de bedoeling zijn.

Afvallen met een dieet, maar dan wel met een verantwoord dieet

Er is EEN dieet waarbij je lekker kunt eten, dat goedkoop is, de maaltijden lekker zijn en waarbij het hele gezin kan mee eten. De gezinsleden zullen niet klagen want de maaltijden zijn allemaal even lekker.

Bij dit dieet zal je vanaf dag een gewicht gaan verliezen, tot 2 kilogram per week. Dat is meer dan voldoende.

We moeten dagelijks onze voedingsstoffen binnenkrijgen. Dat zijn koolhydraten, vetten, eiwitten, vezels, mineralen en vitaminen. Afvallen met een dieet kan door gebruik te maken van het dieet van Oscar Helm.

Oscar Helm

Hij heeft het boek “de Afslank Receptenbijbel” geschreven. Hierin staan meer dan 100 overheerlijke recepten die allemaal bereid worden met de juiste voedingsstoffen. Het is een goedkoop dieet omdat alle ingrediënten die gebruikt worden voor de maaltijden in supermarkten verkrijgbaar zijn. De maaltijden zijn allemaal binnen een half uur te bereiden.

De Afslank Receptenbijbel

De Afslank Receptenbijbel

In het boek staan niet alleen maaltijden in. Er wordt je ook aangeleerd wat gezonde voedingsstoffen zijn. Na een bepaalde periode zal je het boek niet meer nodig hebben om maaltijden te bereiden. Je weet wat je mag en kunt gebruiken.

Afvallen noodzakelijk

Gewrichtsklachten

Gewrichtsklachten door overgewicht

Wanneer je te veel overtollig lichaamsvet hebt, is dat niet mooi, maar wel zeer gevaarlijk. Door het overtollig lichaamsvet kun je gemakkelijk ziektes krijgen. Daarbij kun je denken aan hart- en vaatziekten, een verhoogde bloeddruk, gewrichtsklachten, bepaalde vormen van kanker, diabetes type 2 en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Ook je organen kunnen in het vet gaan liggen waardoor ze minder hun werk kunnen doen. Je moet er niet denken dat bijvoorbeeld je nieren maar voor 50% hun werk kunnen doen.

 

Doe er dus wat aan.

De snelle koolhydraten

Wanneer je koolhydraten eet zoals brood en pasta krijg je veel verborgen suikers binnen. Deze grote hoeveelheid suikers, die door deze snelle koolhydraten in het lichaam worden afgegeven, kan het lichaam niet allemaal verwerken. De suikers die niet worden verwerkt, worden omgezet in overtollig lichaamsvet. We hebben wel koolhydraten nodig, omdat er vaak veel vezels inzitten die goed voor de darmen zijn. Het moeten koolhydraten zijn die weinig suikers bevatten. Dat zijn de langzame koolhydraten.

Olijfolie is een gezonde vet soort

Ook bij het gebruik van vetten moeten we opletten welke vetten we gebruiken. Er zijn goede en slechte vetten. Goede vetten zijn over het algemeen vloeibaar en plantaardig. Slechte vetten hebben een vaste vorm zoals boter.

Eiwitten zijn gezond

Eiwitten zijn gezond. Ze zorgen onder andere voor de cel vernieuwing van de spieren. Wanneer een sporter gesport heeft, zal hij vaak een eiwithoudende drank nemen. De beschadigde spiercellen zullen daardoor eerder herstellen. Door het eten van eiwitten ben je snel verzadigd. Je eet dus niet zo veel wat ook weer goed is om af te vallen.

Niet bij de pakken neerzitten, ga afvallen met een dieet

Overgewicht

Wanneer je te zwaar bent, moet je dus nu de moed niet opgeven. Hierbij krijg het juiste handvat om af te vallen, maar dan wel op een gezonde manier. Het is een dieet dat je kunt volhouden. Je kunt lekker blijven eten en toch iedere week tot wel 2 kilogram afvallen. Wanneer je je streefgewicht bereikt hebt kun je dat gemakkelijk volhouden.

Het hele gezin kan genieten van de heerlijke maaltijden. Ze zullen dus allemaal gezond, fit en energiek worden. Ook zullen ze allemaal afvallen tot het streefgewicht is bereikt.

Je levensstijl is gewijzigd. Dat allemaal door het dieet van Oscar Helm (voedingsdeskundige).

Slank lichaam

Zorg voor een gezond, slank en fit lichaam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *