Afvallen is voor velen een pure noodzaak

By | januari 15, 2020
Je moet regelmatig je gewicht controleren

Je moet regelmatig je gewicht controleren

Wanneer je overgewicht hebt, moet je daar snel wat aan gaan doen. Je moet niet denken dat doe ik later wel want dan kan het te laat zijn. Het afvallen is voor velen een pure noodzaak.

Wanneer je overgewicht hebt, dus te veel lichaamsvet, kan dat ziektes veroorzaken. Je kunt er hart- en vaatziekten van krijgen, maar ook een verhoogde bloeddruk, suikerziekte type 2, bepaalde vormen van kanker, je kunt er impotent van worden en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Nu zou je kunnen gaan sporten, maar dat zal niet veel helpen om lichaamsgewicht te verliezen. Het belangrijkste om gewicht te verliezen is door gezonder te gaan eten.

Afvallen is voor velen een pure noodzaak om gezonder te worden kun je doen door gezonder te gaan leven. Je moet natuurlijk wel blijven eten en geen hongerlijden. Dat is verkeerd.

Afvallen is voor velen een pure noodzaak

Gezond lichaam

Gezond lichaam

Nu zou je door gebruik te maken van een dieet kunnen afvallen. Je moet dan wel een dieet nemen waarbij je heerlijk kunt blijven eten, zodat je geen honger lijdt.

Zodra je honger moet lijden om af te vallen ben je verkeerd bezig.

Je moet voldoende voedingsstoffen dagelijks binnenkrijgen om je dagelijkse werkzaamheden uit te kunnen voeren.

Het voedsel dat we eten zal voor de energie zorgen dat we dagelijks nodig hebben om de werkzaamheden uit te kunnen voeren.

Een Crashdieet

Crash dieet is ongezond

Crash dieet

Vaak zie je advertenties dat je een dieet kunt volgen waarbij je gemakkelijk in 14 dagen 15 kilogram aan gewicht verliest.

Dat klink aanlokkelijk, maar begin daar NOOIT aan. Wanneer je zo’n crashdieet volgt moet je jezelf uithongeren. Je krijgt niet genoeg voedingsstoffen dagelijks binnen.

Wordt je moe en lusteloos en zal noodgedwongen ermee moeten stoppen. Je kunt bijna je ene voet niet voor de andere plaatsen.

Wanneer je stopt nadat je veel bent afgevallen, word je in een zeer korte tijd weer even zwaar of nog zwaarder dan je was, voordat je aan het crashdieet begon.

Ga een goed dieet volgen.  Dat is het dieet van Oscar helm (voedingsdeskundige)

Om naar het dieet van Oscar Helm te gaan kun je hier klikken. 

De Afslank Receptenbijbel

De Afslank Receptenbijbel

Een goed dieet

Wanneer je een goed dieet wil gaan volgen moet er dat een zijn waar je voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt en geen hongerlijdt.

Je zou misschien denken dat er zo’n dieet niet bestaat maar het is er wel. Het dieet van Oscar Helm zorgt ervoor dat je dagelijks alle voedingsstoffen binnenkrijgt die je nodig hebt. Dat zijn koolhydraten, vetten, eiwitten, vitaminen en mineralen.

Wanneer je er zelf op zou willen letten wat je mag eten zal je er een hele studie van moeten maken, omdat niet alle koolhydraten, vetten en eiwitten gezond zijn.

Voedingsstoffen die we nodig hebben

Koolhydraten

De snelle koolhydraten

In koolhydraten zitten suikers, zetmeel en vezels. De suikers en het zetmeel zorgen voor de suikers dus ook voor de energie voor ons lichaam. Wil je gezond leven dan moet je 40 tot 70% van de energie uit de koolhydraten halen.

De koolhydraten die we over het algemeen eten zijn er die in een korte tijd in het lichaam veel suikers afgeven. Dat is niet goed. Het lichaam zal de suikers die het ontvangt ook allemaal kunnen verwerken.

Wat niet wordt verwerkt door het lichaam zal worden opgeslagen als vet en dat moeten we juist voorkomen.

We moeten producten koolhydraten gebruiken die minder suikers afgeven en in een veel langzamer tempo. dat noemen we de langzame koolhydraten. Ze zorgen dus wel voor de nodige energie, dus suikers, maar dan in een hoeveelheid die het lichaam kan verwerken.

Dat noemen we de langzame koolhydraten. We hebben wel koolhydraten nodig, omdat deze ook vezels bevatten die zorgen voor een goede spijsvertering en het gezond houden van de darmen.

Ook de hersenen hebben koolhydraten nodig. Voor de hersenen en rode bloedcellen zijn koolhydraten erg belangrijk. De hersenen kunnen zelfs niet zonder glucose, een soort koolhydraat.

Vetten

Goede vetten zijn goed voor het lichaam

Goede vetten

Er zijn meerdere soorten vetten. We kennen de verzadigde vetten, de transvetten en de onverzadigde vetten.

Ook de vetten zorgen voor de energie in het lichaam, maar dan moeten we wel de goede vetten gebruiken. Dat zijn de onverzadigde vetten.

De onverzadigde vetten zorgen ervoor dat het cholesterolgehalte in je bloed wordt verkleind dat goed is om hart- en vaatziekten te voorkomen.

Het onverzadigd vet levert ook de essentiële vetzuren die we nodig hebben. Het zijn de vetzuren die het lichaam zelf niet kan aanmaken. Ze zijn wel nodig voor een goede gezondheid.

Het is daarom belangrijk dat we minimaal een maal per week vette vis eten.

Eiwitten

Een eiwitshake is gezond

De eiwitten zijn ook heel belangrijk voor het lichaam. Het levert calorieën en aminozuren wat de bouwstenen zijn voor het eiwit in de lichaamscellen.

Er zijn dierlijke en plantaardige eiwitten. Dierlijke eiwitten zitten vooral in vlees, vis, melk, kaas en eieren. Plantaardige eiwitten zitten vooral in brood, graanproducten, peulvruchten, noten en paddenstoelen.

Een ander belangrijk voordeel van het eten van eiwitten is dat je tijdens het eten snel verzadigd bent. Je eet minder wat dus ook weer goed is om af te vallen.

Klik hier op deze link om naar de website te gaan van de Afslank receptenbijbel.

Het dieet van Oscar Helm

Het enige echte en goede dieet

Het dieet dat met al deze eigenschappen van de stoffen rekening houdt is het dieet van Oscar Helm.

Hij heeft het boek de afslank Receptenbijbel geschreven met meer dan 100 verschillende heerlijke recepten. De maaltijden zijn allemaal binnen een half uur te bereiden. Alle ingrediënten voor de recepten die in het boek staan mag je eten en zijn in een supermarkt te koop.

De maaltijden zijn allemaal overheerlijk, zodat ze door het hele gezin kunnen worden gegeten. Het hele gezin zal daardoor energieker, gezonder en slanker worden.

Wanneer je het boek de Afslank Receptenbijbel aanschaft, leer je ook uit het boek wat gezonde voedingsstoffen zijn. Je hoeft na een bepaalde tijd het boek niet meer te raadplegen.

Bij de aanschaf van het boek krijg je ook een aantal gratis bonussen. Je kunt daarbij denken aan een boek voor het maken van hartige en zoete tussendoortjes die je mag hebben.

Een gezond lichaam

Door gebruik te maken van het dieet van Oscar Helm zal je nooit geen honger meer hoeven te lijden om af te vallen en kun je heerlijk met het hele gezin lekker blijven eten.

Wil je afvallen klik dan hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *