Afvallen om gezond te worden

By | januari 10, 2020

Afvallen moet ook als je ouder bent

Velen voelen zich te zwaar, vooral als er een periode is geweest wanneer er meer wordt gegeten en gedronken dan normaal.

Wanneer je overgewicht hebt, is het belangrijk dat je gaat afvallen om gezond te worden. Overgewicht brengt namelijk gezondheid risico’s met zich mee.

Wanneer je overgewicht hebt, is de kans groot dat je een te hoge bloeddruk hebt. Ook hart- en vaatziekten komen vaak voor net als impotentie, bepaalde vormen van kanker, suikerziekte en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Je moet dus afvallen om gezond te worden.

Meten is weten als je broek te strak wordt

Om af te vallen kun je besluiten om te gaan sporten. Sporten is natuurlijk gezond, maar is niet de beste methode om af te vallen.

Het gaat vooral om het voedsel dat je gebruikt. Je kunt daarvoor een dieet gaan volgen, maar dan moet het er een zijn dat gezond is.

Je leest overal en ziet op de tv dat het dieet dat wordt aangeprezen gezond is. Geloof daar niets van. Ook zou je met sommige diëten wel 15 kilogram in 14 dagen kunnen afvallen.

Een crashdieet.

Voedsel voor een crashdieet

Met het volgen van een crashdieet zal je in een zeer korte tijd veel gewicht verliezen. Je moet je daarbij uithongeren.

Dat kan dus nooit gezond zijn. Een crashdieet kun je nooit volhouden. Je moet zorgen dat je dagelijks de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt om energie te hebben voor het uitvoeren van je werkzaamheden.

Je zal genoodzaakt zijn om er na een korte periode mee te stoppen, maar wel dan inderdaad veel kilo’s kwijt geraakt zijn, maar na het stoppen kom je weer heel snel aan.  Vaak word je dan vaak nog zwaarder dan je was voordat je aan het crashdieet begon.

Dus nooit een crashdieet!

Het volgen van een goed dieet.

De Afslank Receptenbijbel

De Afslank Receptenbijbel

Wil je een goed dieet volgen dan is de keuze heel beperkt. Een zeer goed dieet waarbij je geleidelijk afvalt, zoals het hoort, is het dieet van Oscar Helm (voedingsdeskundige).

Bij het volgen van een goed dieet moet je lekker kunnen blijven eten en geen hongerlijden. Ook zal je tussen de maaltijden door gebruik moeten kunnen maken van een lekker snack.

Ga daarom het dieet volgen van Oscar Helm.

Door op deze link te klikken, kom je op de website van de Afslank Receptenbijbel.

In het boek de Afslank Receptenbijbel staan meer dan 100 overheerlijke maaltijden. De maaltijden worden hoofdzakelijk bereidt uit koolhydraat arme producten, eiwitten en ze bevatten veel vezels. De maaltijden worden bereid met goede vetten. We hebben ook vetten nodig voor de nodige energieopslag in ons lichaam.

Manier van leven

gezonde voeding

Wanneer je het dieet gaat volgen van Oscar Helm kun je eigenlijk niet spreken over een dieet. Je gaat anders leven. Je gaat gezond eten en zal omdat je afvalt automatisch ook meer gaan bewegen.

In het boek dat Oscar Helm heeft geschreven staan meer dan 100 overheerlijke recepten. De recepten zijn eenvoudig te bereiden en goedkoop. Alle maaltijden die in het boek staan zijn binnen een half uur klaar te maken.

Een groot voordeel van dit “dieet” is dat de maaltijden zo lekker zijn dat het hele gezin graag van deze maaltijden gebruik zal willen maken.

In het boek staan niet alleen de recepten, maar er word je geleerd wat gezonde voedingsstoffen zijn. Na een bepaalde tijd zal je het boek alleen nog maar gebruiken als leidraad.

Je volgt dan geen dieet meer, maar heb je een andere weg ingeslagen om gezond te blijven eten. Je hebt daardoor een andere manier van leven opgebouwd. Deze gezonde levenswijze kun je gemakkelijk volhouden, omdat de maaltijden lekker en gezond zijn.

Je bent verplicht om dagelijks de juiste voedingsstoffen binnen te krijgen om aan de nodige energie te komen. Omdat koolhydraten in het lichaam worden omgezet in suikers, die voor de energie zorgen, gebruikt Oscar Helm die ook voor zijn maaltijden.

Voedingsstoffen

Dagelijks eten we koolhydraten, vetten, eiwitten, mineralen en vitaminen. Je moet er bij de koolhydraten en vetten vooral op letten dat je de gezonde producten gebruikt.

Koolhydraten

We eten in de Westerse landen van Europa dagelijks veel koolhydraten. Wanneer we geen dieet volgen eten we gewoon brood, pasta en andere producten. Het zijn over het algemeen koolhydraten die snel en veel suikers afgeven in het lichaam. Suikers hebben we nodig voor de energie, maar dan wel de juiste hoeveelheid.

Bij het eten van gewoon brood zijn dat de snelle koolhydraten. Zij geven in het lichaam in een korte periode veel suikers af. Het lichaam kan deze grote hoeveelheid suikers niet allemaal verwerken. Het overschot aan suikers dat niet wordt verwerkt, wordt dan opgeslagen als overtollig lichaamsvet.

Daarom moet we bij het eten koolhydraten gebruiken die veel minder suikers afgeven, zodat er geen extra overtollig lichaamsvet wordt opgeslagen. Dat zijn de langzame koolhydraten.

Eiwitten

Gezonde voeding

Eiwitten zijn belangrijk voor het menselijk lichaam. Ze zorgen voor spiercelvernieuwing en huidcelvernieuwing.

Sporters die veel gesport hebben en daardoor de spiercellen hebben beschadigd, gebruiken veel eiwitten na het sporten. Daardoor zullen de spiercellen sneller herstellen.

Eiwitten hebben bij een dieet ook nog een ander effect. Door het eten van eiwitten hebben we ook snel een verzadigd gevoel. Dat helpt extra mee wanneer we aan het afvallen zijn. We eten daardoor minder.

Het is verstandig om de dag te beginnen met het eten van eiwitten. Dan hebben we lang geen trek in tussendoortjes.

Afvallen is noodzakelijk. Wil je weten waarom? Klik dan hier!

Vetten

Olijfolie is een gezonde vet soort

Vetten zijn belangrijk voor het lichaam, maar dan moeten het wel de goede vetten zijn.

Er zijn meerdere soorten vetten. Zo kennen we de onverzadigde en verzadigde vetten, maar ook de transvetten.

Wil je de kans op hart- en vaatziekten verminderen dan is het raadzaam onverzadigde vetten te gebruiken. Dat zijn over het algemeen de plantaardige vetten.

We hebben ook vetten nodig voor de energieopslag. We hebben vetten ook nodig als bouwstof voor onze hersenen, zenuwen en hormonen.

Omdat vitaminen A, D, E en K alleen in vet oplossen en niet in water, hebben we dus ook het vet daarvoor nodig.

De slechte vetten zijn de verzadigde en de transvetten. De goede vetten zijn de onverzadigde vetten.

Het vervangen van de slechte vetten door de goede heeft een gunstig effect op het cholesterolgehalte in je bloed. Verzadigd vetten en de transvetten zijn vaak gestold. Ze komen vooral van dierlijke producten zoals roomboter en margarine, maar ook in vet vlees, koeken, volle melkproducten en chocolade zitten onverzadigde vetten.

Onverzadigd vet verhoogt het goede HDL-cholesterolgehalte in je bloed. Ze komen vooral voor in vloeibare oliën, noten en vette vis.

De transvetten ontstaan door chemische verwerking. Deze vetten hebben een negatieve invloed op je cholesterolgehalte. Ze zitten vaak verborgen in koeken en snacks.

Voedingsvezels

We moeten ervoor zorgen dat we dagelijks de nodige voedingsvezels nuttigen. Vezels zijn belangrijk voor de gezondheid.  De voedingsvezels zorgen voor een goede spijsvertering en geven snel een verzadigd gevoel.

De voedingsvezels zorgen niet alleen voor een goede spijsvertering, maar ook voor het gezond houden van de darmen.

Start met het dieet van Oscar Helm!

Het dieet van Oscar Helm

Ga beginnen met de maaltijden te gebruiken uit het boek de Afslank Receptenbijbel van Oscar Helm.

Je zult je snel fitter en energieker gaan voelen, omdat je de juiste hoeveelheden gezonde producten binnenkrijgt.

Er zijn veel personen die na een bepaalde periode meer gaan bewegen, omdat ze zo actief zijn geworden. Je kunt je het misschien moeilijk voorstellen, maar je zult veel gelukkiger worden door het gebruik van dieet.

Omdat het hele gezin automatisch meedoet, zal het hele gezin gelukkiger worden. Dat is ook een belangrijke reden om er snel mee te beginnen.

Je vetrollen zullen verdwijnen waardoor je weer gezien mag worden in je bikini op het strand.

Een goed en gezond figuur

Wanneer je gezond door het leven wilt gaan, moet je niet aarzelen en zo snel mogelijk met het dieet van Oscar Helm beginnen. Je gaat je fitter en gezonder voelen.

Klik op deze link. Kijk daarbij ook naar alle gratis bonussen die je krijgt.

Belangrijk daarbij is ook dat je een gratis boek krijgt met recepten om heerlijke tussendoortjes te maken, zodat je tussen de maaltijden ook gezond kunt snoepen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *