Hoe kunnen we gezond afvallen?

By | augustus 14, 2019

Ongezonde voeding

Wanneer we kijken naar wat we dagelijks in onze mond stoppen, moeten we eerlijk toegeven dat het vaak verkeerde producten zijn, waarbij we kunnen zeggen dat het niet gezond is. Vaak eten we producten die te veel verkeerde vetten, koolhydraten en dergelijke bevatten.

Wanneer je te veel overtollig lichaamsvet hebt, is het belangrijk dat je gaat afvallen. Overtollig lichaamsvet zorgt voor veel lichamelijke klachten. We kunnen er bepaalde ziektes van krijgen. Hierbij kun je denken aan hart- en vaatziektes (volksziekte no1), gewrichtsklachten, reuma, diabetes type 2, bepaalde vormen van kanker en nog veel meer vervelende aandoeningen.

Nu valt het niet mee wanneer je op eigen houtje wilt gaan afvallen. Velen hebben wel geprobeerd om af te vallen als ze te zwaar zijn, maar doen dat vaak op een verkeerde manier. De meeste die te zwaar zijn hebben al verscheidene diëten geprobeerd. Deze hadden geen succes omdat ze niet vol waren te houden.

Hoe kunnen we gezond afvallen?

Voedsel voor een crashdieet

Wanneer je een advertentie leest waarin ze je beloven dat je wel 15 kilogram kunt afvallen in 14 dagen, moet je dat niet geloven. Ze hebben wel in principe gelijk.

Met een crashdieet is het mogelijk zo’n grote hoeveelheid aan gewicht af te vallen in een tijdsbestek van 14 dagen. Je moet je daarbij uithongeren en dat kun je nooit volhouden. Dagelijks heb je de nodige voedingsstoffen nodig om je werkzaamheden te kunnen verrichten.

Wanneer je de goede voedingsstoffen niet binnenkrijgt, word je moe en lusteloos. Je kunt dat niet volhouden. Je bent genoodzaakt om te stoppen. Zodra je stopt word je dan weer snel zwaarder. Vaak word je nog zwaarder dan voordat je aan het crashdieet begon. Dan heb je het zogenaamde jojo-effect. Dat moet je nu juist niet hebben.

Wil je gezond afvallen? Klik dan hier!

De juiste voedingsstoffen

Maaltijd met gezonde ingrediënten

Heerlijke gezonde maaltijd

We moeten een dieet nemen waarbij we de juiste voedingsstoffen eten. Dat zijn de goede koolhydraten, goede vetten, eiwitten, mineralen en vitaminen. We moeten ze in de juiste proporties eten.

Koolhydraten

We eten in de Westerse landen van Europa dagelijks veel koolhydraten. Wanneer we geen dieet volgen eten we gewoon brood, pasta en andere producten. Het zijn over het algemeen koolhydraten die snel en veel suikers afgeven in het lichaam. Suikers hebben we nodig voor de energie, maar dan wel de juiste hoeveelheid.

Bij het eten van gewoon brood zijn dat de snelle koolhydraten. Zij geven in het lichaam in een korte periode veel suikers af. Het lichaam kan deze grote hoeveelheid suikers niet allemaal verwerken. Het overschot aan suikers dat niet wordt verwerkt, wordt dan opgeslagen als overtollig lichaamsvet. dat moeten we juist niet hebben.

Daarom moet we bij het eten koolhydraten gebruiken die veel minder suikers afgeven, zodat er geen extra overtollig lichaamsvet wordt opgeslagen. Dat zijn de langzame koolhydraten.

Eiwitten

Eiwitten zijn belangrijk voor het menselijk lichaam. Ze zorgen voor spiercelvernieuwing en bijvoorbeeld huidcelvernieuwing.

Eiwitten

Sporters die veel gesport hebben en daardoor de spiercellen hebben beschadigd, gebruiken veel eiwitten na het sporten. Daardoor zullen de spiercellen sneller herstellen.

Door het eten van eiwitten hebben we ook snel een verzadigd gevoel. Dat helpt extra mee wanneer we aan het afvallen zijn. We eten daardoor minder.

Het is verstandig om de dag te beginnen met het eten van eiwitten. Dan hebben we lang geen trek in tussendoortjes.

Vetten

Ook vetten zijn belangrijk, maar dan moeten we wel de goede vetten gebruiken.

Er zijn meerdere soorten vetten. Zo kennen we de onverzadigde en verzadigde vetten, maar ook de transvetten. Wil je de kans op hart- en vaatziekten verminderen dan is het raadzaam onverzadigde vetten te gebruiken. Dat zijn over het algemeen de plantaardige vloeibare vetten.

We hebben ook vetten nodig voor de energieopslag. Ook hebben we vetten nodig als bouwstof voor onze hersenen, zenuwen en hormonen.

Omdat vitaminen A, D, E en K alleen in vet oplossen en niet in water, hebben we dus ook het vet daarvoor nodig.

Olijfolie is een gezonde vet soort

De slechte vetten zijn de verzadigde en de transvetten. De goede vetten zijn de onverzadigde vetten.

Het vervangen van de slechte vetten door de goede heeft een gunstig effect op het cholesterolgehalte in je bloed.

Verzadigd vetten en de transvetten zijn vaak gestold. Ze komen vooral van dierlijke producten zoals roomboter en margarine, maar ook in vet vlees, koeken, volle melkproducten en chocolade zitten onverzadigde vetten.

Onverzadigd vet verhoogt het goede HDL-cholesterolgehalte in je bloed. Ze komen vooral voor in vloeibare oliën, noten en vette vis.

De transvetten ontstaan door chemische verwerking. Deze vetten hebben een negatieve invloed op je cholesterolgehalte. Ze zitten vaak verborgen in koeken en snacks.

Klik hier om gezond te kunnen afvallen met een goedkoop en lekker dieet!

Suikers

Je moet voorzichtig zijn met het eten van suikers. Zeker als het gaat om de verborgen suikers.

IJs eten is wel lekker, maar bevat veel suikers. De suikers die het lichaam niet kan verwerken zal overtollig lichaamsvet worden.

Suikers

Suikers, glucose, wat een brandstof is, is in grote hoeveelheden behoorlijk giftig. Het is niet giftig als het wordt verbrand in de lichaamscellen. De glucose wordt in principe in eerste instantie opgeslagen in de cellen van de lever en de spieren. Zodra echter deze cellen vol zitten ontstaan er problemen. Het overschot wordt opgeslagen als vet. Dat is dus verkeerd. Dat kunnen we voorkomen door de juiste voedingsstoffen te eten op de juiste tijdstippen.

Voedingsvezels

We moeten ervoor zorgen dat we dagelijks de nodige voedingsvezels nuttigen. Vezels zijn belangrijk voor de gezondheid.  De voedingsvezels zorgen voor een goede spijsvertering en geven snel een verzadigd gevoel.

De voedingsvezels zorgen niet alleen voor een goede spijsvertering, maar ook voor het gezond houden van de darmen. De langzame koolhydraten bevatten ook voedingsvezels.

Er is EEN dieet wat deze goede voedingsstoffen gebruikt. Dat is het dieet van Oscar Helm.

Ga het gezonde dieet van Oscar Helm volgen. Je gaat een andere levenswijze krijgen. Klik daarvoor hier!

Het dieet van Oscar Helm

Oscar Helm Voedingsdeskundige

Oscar Helm

Hij heeft het boek de Afslank receptenbijbel geschreven. Hierin staan meer dan 100 overheerlijke recepten. De maaltijden die je kunt bereiden bevatten alleen maar de goede voedingsstoffen.

De Afslank Receptenbijbel

De Afslank Receptenbijbel

Door te beginnen met de maaltijden te gebruiken uit het boek de Afslank receptenbijbel zal je snel energieker, fitter en gezonder worden. Dat zal al vanaf dag een gebeuren. Je gaat meer bewegen. Er zijn er zelfs die zo fit worden dat ze naar een sportschool gaan.

Daarom wordt erbij de maaltijden uit de Afslank Receptenbijbel gebruik gemaakt van die voedingsstoffen die we dagelijks nodig hebben.

De maaltijden kunnen door het hele gezin worden gegeten, zodat het hele gezin gezonder wordt. De maaltijden zijn allemaal even lekker.

Door het dieet van Oscar Helm zal je afvallen. Je zult niet in de gaten hebben dat je met een dieet bezig bent. Zeker na een verloop van een periode wanneer je eigen maaltijden gaat samenstellen heb je niet meer in de gaten dat je eigenlijk het dieet van Oscar Helm volgt.

Een gezond lichaam

Een gezond lichaam

Je zal je fitter en gezonder gaan voelen. Je zult afvallen en weer met een strak lichaam  door het leven gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *