Slank en gezond

By | augustus 2, 2019

 

Slank en gezond zijn is een vereiste

Slank en gezond

Een persoon die overtollig lichaamsvet heeft, zal zich er vaak niet prettig bij voelen. Zij willen slank en gezond worden. Daarbij is de vraag hoe ze dat kunnen bereiken?

Overtollig lichaamsvet is niet mooi om naar te kijken, maar het is wel gevaarlijk voor de persoon die het heeft.

Wanneer je overtollig lichaamsvet hebt, kan dat leiden tot lichamelijke klachten. Overtollig lichaamsvet is een belangrijke veroorzaker van ziektes zoals hart- en bloedvaten, een verhoogde bloeddruk, impotentie, diabetes type 2, reuma, gewichtsklachten, kanker enzovoort.

Slank en gezond worden kan door het dieet te gebruiken van Oscar Helm (voedingsdeskundige). Het is een lekker en goedkoop dieet dat zijn waarde heeft bewezen.

Oscar Helm heeft het boek De Afslank Receptenbijbel geschreven. Klik hier!  

De Afslank Receptenbijbel

Slank en gezond

Velen die te zwaar zijn hebben wel meerdere soorten diëten geprobeerd. Wanneer ze met een dieet stopte, werden ze snel weer zwaarder en vaak nog zwaarder dan voordat ze aan het dieet begonnen. Dat moet je nu juist niet hebben.

Er zijn diëten die beweren dat je in 14 dagen wel 15 kilogram kunt afvallen. Begin daar nooit aan. Je moet dagelijks de juiste voedingsstoffen binnenkrijgen om je werkzaamheden te kunnen doen. Door jezelf uit te hongeren kun je wel 15 kilogram in 14 dagen afvallen, maar zodra je stopt word je snel zwaarder. Je kunt zo’n cashdieet nooit volhouden, dus begin er niet aan.

Gezond afvallen

Om gezond af te vallen moet je met een paar belangrijke zaken reklening houden.

Je moet een dieet volgen waarbij je niet in de gaten hebt dat je een dieet volgt.

Je moet dagelijks de juiste hoeveelheden voedingsstoffen binnenkrijgen.

Dit dieet bestaat waarbij je lekker kunt blijven eten en geen honger zal hebben. Het is het dieet van Oscar Helm.

Het dieet van Oscar Helm (voedingsdeskundige).

Hij heeft het boek de Afslank Receptenbijbel geschreven. In het boek staan meer dan 100 overheerlijke maaltijden. Voor de bereiding van de maaltijden worden producten gebruikt die we dagelijks moeten eten om gezond te blijven.

We eten dagelijks koolhydraten, vetten, eiwitten, mineralen en vitaminen. Bij het gebruik van het dieet van Oscar Helm gebruiken we wel de goede soorten.

Vanaf de dag dat je met het dieet begint, zal je je fitter en energieker gaan voelen.

Je gaat ook gewicht verliezen, omdat je overtollig lichaamsvet verbrandt. Dat gebeurt met ongeveer 1,5 kilogram per week.

Wanneer je het boek bestelt, krijg je daarbij ook een bundel waarin recepten staan om heerlijke tussendoortjes en snacks te bereiden. Oscar Helm weet als geen ander dat je tussen de maaltijden door ook wel behoefte kan hebben aan een tussendoortje.

Slank en gezond blijven door een dieet

Slank en gezond blijven

Na een bepaalde periode zal je merken dat je weet wat je wel en niet kunt eten. Je hebt dan de maaltijden in principe uit het boek niet meer nodig. Je hebt dan een eigen levensstijl opgebouwd.

Omdat alle maaltijden zo lekker zijn kunnen ze door het hele gezin worden gegeten.

Wil je dus gezond afvallen met een lekker en goedkoop dieet? Klik dan hier!

Je dagelijkse voedingstoffen

De dagelijkse voedingsstoffen zijn koolhydraten, eiwitten, vetten, mineralen en vitaminen. Daarop is het dieet van Oscar Helm op gebaseerd. Je moet wel de goede voedingsstoffen gebruiken.

Koolhydraten

We eten dagelijks koolhydraten. In de Westerse landen eten we vaak snelle koolhydraten. Zij zitten in brood, aardappelen, pasta, rijst, en andere levensmiddelen.

Snelle koolhydraten verstoren in ons lichaam de stofwisseling. Koolhydraten worden in het lichaam omgezet in suikers. Deze hebben we nodig voor de energie.  Wanneer we door de snelle koolhydraten in een korte tijd te veel suikers binnenkrijgen, zal dat de bloedsuikerspiegel verhogen. Het verstoort de stofwisseling, omdat grote hoeveel suikers niet door het lichaam kunnen worden verwerkt.

De suikers die niet worden verwerkt, worden opgeslagen als overtollig lichaamsvet. Daarom moeten we bij een dieet zoveel mogelijk de snelle koolhydraten vermijden, maar de koolhydraat arme producten eten.

We hebben wel koolhydraten nodig, omdat ze ook vezels bevatten die nodig zijn voor een goede stofwisseling en het gezond houden van de darmen.

Het dieet van Oscar Helm gebruikt uiteraard koolhydraten, maar dan wel die we mogen eten, namelijk de langzame.

Suiker

Te veel snoepen, suikers, is ongezond

Te veel snoepen, suikers, is ongezond

Met suiker moeten we heel voorzichtig zijn. Gebruik daarom geen extra suiker. Suikers zitten in heel veel producten. Wanneer we aan suikers denken, denken we ook aan overtollig lichaamsvet. Wanneer we te veel suiker gebruiken, zal dat zeker leiden naar een overgewicht.

Door te veel suiker (glucose) dat je gebruikt, zal het lichaam de suikers niet kunnen verwerken en opslagen als overtollig lichaamsvet. Het verhoogt de bloedsuikerspiegel. Dan gebeurt er hetzelfde dan wanneer we te veel snelle koolhydraten eten.

Je hebt ook een ander deel van de suiker namelijk de fructose. Deze wordt in je lichaam direct opgeslagen als overtollig lichaamsvet. Wil je afvallen dan moet je de suikers zoveel mogelijk vermijden.

Je kunt beginnen met suikers te vermijden in de drank die je gebruikt. Geen suiker in de thee of koffie. Ook frisdranken zonder suiker zijn beter dan met.

Eiwitten

Veel eiwitten

Eiwitten zijn heel belangrijk in ons voedselpatroon. Het zijn de bouwstenen van ons lichaam. Eiwitten zijn de bouwstenen van je spier-, huid- en haarcellen.

Eiwitten zitten bijvoorbeeld in eieren, kip, vlees, vis, noten, zaden en pitten.  Wanneer je spiercellen beschadigd zijn, door bijvoorbeeld het sporten, is het verstandig een extra hoeveelheid eiwitten te nemen. Dan zullen je spiercellen sneller herstellen.

Sporters nemen na afloop van het sporten vaak een eiwitdrank. Dan herstellen de beschadigde spiercellen beter.

Alle spieren verbruiken veel energie. Hoe meer spieren je hebt, hoe sneller je overtollig lichaamsvet zult verbranden.

Ook hebben we door het eten van eiwitten snel een verzadigd gevoel. We eten dus minder wat ook weer goed is om af te vallen.

Dus als je gezond wilt afvallen is het verstandig veel eiwitten te nuttigen. Begin de dag met eiwitten omdat je dan langer een verzadigd gevoel hebt en niet naar wat anders verlangd

Vetten

Olijfolie

Er zijn vetten die erg gezond en een goede energiebron zijn voor het menselijk lichaam.  Deze gezonde vetten zullen de vetverbranding stimuleren en dus mee helpen om af te vallen. Dat zijn hoofdzakelijk de vloeibare plantaardige vetten.

Er zijn ook een aantal ongezonde vetten. Dat zijn over het algemeen de transvetten. Zij komen vooral voor in producten die geproduceerd worden. Daarbij kun je denken aan chips, fastfood, brood, koekjes en gefrituurde producten. We kunnen de transvetten ook herkennen, omdat ze hard zijn zoals boter en dergelijke.

Het gebruik van slechte vetten moeten we dus vermijden.

Vezels

De vezels zullen ervoor zorgen dat bijvoorbeeld koolhydraten en suikers langzaam in het lichaam worden opgenomen. Omdat ze langzaam worden opgenomen kan het lichaam deze dan ook beter verwerken. De vezels zorgen in het lichaam voor een goede spijsvertering, maar houden ook de darmen gezond.

Slank en gezond door lekker te eten

Gezond door een andere levenswijze

Gezond door een andere levenswijze

Wil je dus slank en gezond worden, lekker blijven eten, geen honger hebben en het ook niet noodzakelijk is om te sporten moet je het dieet van Oscar Helm gebruiken.

De maaltijden zijn allemaal overheerlijk en kunnen door het hele gezin worden gegeten. De recepten die je voor de maaltijden moet gebruiken, zijn in iedere supermarkt verkrijgbaar. Het hele gezin zal hierdoor gezond en energiek worden.

Sporten is geen vereiste maar bewegen is altijd goed voor lichaam en geest.

Slank en gezond worden? Klik dan hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *