Wil je afvallen?

By | augustus 4, 2019
Te zwaar

Als je te zwaar bent

Ben je te zwaar dan zul je zeker willen afvallen. In de regel heb je al meerdere diëten geprobeerd, maar niet een dieet heeft geholpen. Overgewicht veroorzaakt vaak problemen.Wil je afvallen is daarom vaak niet alleen een vraag die gesteld kan worden, maar is vaak noodzakelijk.

Het belangrijk dat je een dieet neemt waarbij je lekker kunt eten, geen honger hebt, goedkoop is en waarbij de maaltijden gemakkelijk te bereiden zijn. Dat dieet is er.

Gebruik om geleidelijk af te vallen het dieet van Oscar Helm (voedingsdeskundige)

 

Wil je afvallen is een vraag die altijd positief beantwoord wordt als je te zwaar bent.

Wanneer je overtollig lichaamsvet hebt, is dat zeer schadelijk voor je gezondheid.

Overtollig lichaamsvet zorgt voor bepaalde ziektes zoals hart- en vaatziekten (volksziekte nummer een). Ook kun je een verhoogde bloeddruk krijgen, diabetes type 2, suikerziektes en bepaalde vormen van kanker.

Daarom is goede voeding belangrijk. Je moet zorgen dat je dagelijks de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt die voor de nodige energie zorgen om de dag door te kunnen komen. Je moet toch dagelijks je werkzaamheden kunnen blijven verrichten.

Verkeerde voeding om af te kunnen vallen

Dieet

Je kunt proberen om af te vallen met een dieet waarbij je in 14 dagen “gemakkelijk” 17 kilogram kunt afvallen (dat wordt gezegd!). Geloof daar niet in en begin ook nooit aan zo’n dieet.

Het is mogelijk om in 14 dagen veel gewicht te verliezen. Dat is hoofdzakelijk vocht. Je moet jezelf uithongeren waardoor je niet de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt. Je hebt na een korte periode geen energie meer en zal noodzakelijk moeten stoppen.

Zodra je stopt, terwijl je veel was afgevallen, word je snel weer zwaarder. Dat is het beruchte jojo-effect. Vaak word je snel zwaarder dan je was, voordat je aan het dieet begon.

Bij een goed dieet mag je maximaal 1,5 tot 2 kilogram per week afvallen.

Oscar Helm

Oscar Helm.

Met het dieet van Oscar Helm val je per week maximaal 2 kilogram af. Je moet tijdens het dieet van Oscar Helm lekker blijven eten.

De Afslank Receptenbijbel

De Afslank Receptenbijbel

Hij heeft het boek de Afslank Receptenbijbel geschreven. In het boek staan meer dan 100 overheerlijke recepten. Het zijn allemaal maaltijden die binnen een half uur te bereiden zijn. De ingrediënten kunnen allemaal in een supermarkt gekocht worden. Daarom is het een goedkoop dieet.

Omdat alle maaltijden die in het boek staan zo lekker zijn, kunnen ze door het hele gezin worden gegeten. Niemand zal klagen. Het hele gezin zal daardoor slanker, energieker en fitter worden en dat vanaf dag een dat je ermee begint.

Voedingsstoffen

We gebruiken dagelijks koolhydraten, eiwitten, vetten, mineralen, vitaminen en te veel suikers.

Koolhydraten

We eten dagelijks veel koolhydraten in de Westerse landen. Koolhydraten zitten in brood, aardappelen, pasta, rijst, en andere levensmiddelen. Dat zijn wel de snelle koolhydraten.

De snelle koolhydraten

De snelle koolhydraten verstoren in ons lichaam de stofwisseling. Koolhydraten worden in het lichaam omgezet in suikers. Deze hebben we nodig voor de energie.

Wanneer we door de snelle koolhydraten in een korte tijd te veel suikers binnenkrijgen, zal dat de bloedsuikerspiegel verhogen. Het verstoort de stofwisseling, omdat grote hoeveel suikers niet door het lichaam kunnen worden verwerkt. De suikers die niet worden verwerkt, worden opgeslagen als overtollig lichaamsvet dat we nu juist niet moeten hebben. Daarom moeten we bij een dieet zoveel mogelijk de snelle koolhydraten vermijden, maar de koolhydraat arme producten eten.

Koolhydraat arme producten leveren ook wel suikers, maar die kunnen door het lichaam worden verwerkt.

We hebben koolhydraten nodig, omdat ze ook vezels bevatten die nodig zijn voor een goede stofwisseling en het gezond houden van de darmen.

Het dieet van Oscar Helm gebruikt uiteraard koolhydraten, maar dan wel die we mogen eten, namelijk de langzame.

Suiker

Verborgen suikers

Met suiker moeten we heel voorzichtig zijn. Gebruik daarom geen extra suiker. Suikers zitten in heel veel producten. Wanneer we aan suikers denken, denken we ook aan overtollig lichaamsvet. Wanneer we te veel suiker gebruiken, zal dat zeker leiden naar een overgewicht.

Door te veel suiker (glucose) dat je gebruikt, zal het lichaam de suikers niet kunnen verwerken en opslagen als overtollig lichaamsvet. Het verhoogt de bloedsuikerspiegel. Dan gebeurt er hetzelfde dan wanneer we te veel snelle koolhydraten eten.

Je hebt ook een ander deel van de suiker namelijk de fructose. Deze wordt in je lichaam direct opgeslagen als overtollig lichaamsvet. Wil je afvallen dan moet je de suikers zoveel mogelijk vermijden.

Je kunt beginnen met suikers te vermijden in de drank die je gebruikt. Geen suiker in de thee of koffie. Ook frisdranken zonder suiker zijn beter dan met.

Eiwitten

Eiwitten zijn heel belangrijk in ons voedselpatroon. Het zijn de bouwstenen van ons lichaam. Eiwitten zijn de bouwstenen van je spier-, huid- en haarcellen.

Eiwitten zijn gezond

Gezonde eiwitten

Eiwitten zitten bijvoorbeeld in eieren, kip, vlees, vis, noten, zaden en pitten.  Wanneer je spiercellen beschadigd zijn, door bijvoorbeeld het sporten, is het verstandig een extra hoeveelheid eiwitten te nemen. Dan zullen je spiercellen sneller herstellen.

Sporters nemen na afloop van het sporten vaak een eiwitdrank. Dan herstellen de beschadigde spiercellen beter.

Alle spieren verbruiken veel energie. Hoe meer spieren je hebt, hoe sneller je overtollig lichaamsvet zult verbranden. Daarom is het kweken van meer spieren altijd goed en is sporten niet verkeerd, maar beslist niet nodig om af te vallen met het dieet van Oscar Helm.

Ook hebben we door het eten van eiwitten snel een verzadigd gevoel. We eten dus minder wat ook weer goed is om af te vallen.

Dus als je gezond wilt afvallen is het verstandig veel eiwitten te nuttigen. Begin de dag met eiwitten omdat je dan langer een verzadigd gevoel hebt en niet naar wat anders verlangd

Vetten

Er zijn vetten die erg gezond en een goede energiebron zijn voor het menselijk lichaam.  Deze gezonde vetten zullen de vetverbranding stimuleren en dus mee helpen om af te vallen. Dat zijn hoofdzakelijk de vloeibare plantaardige vetten.

vetten

Transvet is slecht voor de mens

Er zijn ook een aantal ongezonde vetten. Dat zijn over het algemeen de transvetten. Zij komen vooral voor in producten die geproduceerd worden. Daarbij kun je denken aan chips, fastfood, brood, koekjes en gefrituurde producten. We kunnen de transvetten ook herkennen, omdat ze hard zijn zoals boter en dergelijke.

Het gebruik van slechte vetten moeten we dus vermijden.

Vezels

De vezels zullen ervoor zorgen dat bijvoorbeeld koolhydraten en suikers langzaam in het lichaam worden opgenomen. Omdat ze langzaam worden opgenomen kan het lichaam deze dan ook beter verwerken. De vezels zorgen in het lichaam voor een goede spijsvertering, maar houden ook de darmen gezond.

 

Gezond afvallen

Wil je dus op een gezonde manier afvallen dan moet je een gezond dieet gebruiken. Dat is dus het dieet van Oscar Helm.

Hierbij krijg je alle noodzakelijke voedingsstoffen binnen die belangrijk zijn om je dag op een gezonde manier door te kunnen komen. Je moet toch je dagelijkse werkzaamheden kunnen verrichten.

Probeer dus niet af te vallen met een ander dieet ook al beloven ze gouden bergen. Geloof daar niet in. Met het Oscar Helm dieet val je geleidelijk af en zul je je steeds fitter, gezonder en energieker gaan voelen en dat voor het hele gezin.

Ook kun je het streefgewicht dat je wilde bereiken gemakkelijk vasthouden, omdat je geleerd wordt wat gezonde voedingsstoffen zijn en welke niet.

Door geleidelijk af te vallen zul je het ideale lichaamsgewicht bereiken.

Gezond en slank naar het strand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *