Afvallen met de Afslank Receptenbijbel van Oscar Helm

By | januari 31, 2024

Wanneer je in een magazine een advertentie ziet waar wordt beloofd dat je gemakkelijk in 14 dagen 15 kilogram kunt afvallen, raad ik je aan om snel door te bladeren.

Te dik door overtollig lichaamsvet

Je moet niet in dergelijke advertenties geloven. Je zult een dieet voorgeschoteld krijgen waarbij je jezelf moet uithongeren en dat kan nooit gezond zijn. Zo’n dieet werkt ook niet. Je valt even snel af, maar als je genoodzaakt bent om te stoppen, word je weer snel zwaarder, vaak weeg je na een korte periode zwaarder, dan voordat je aan het strenge dieet begon. Het zogenaamde “jojo effect”.

Dat zijn de strenge diëten (Crashdiëten). Zij werken averechts. Ook brengen dergelijke diëten bepaalde risico’s met zich mee. Ze zijn ook nooit vol te houden.  Het klinkt misschien tegenstrijdig, maar als je te weinig eet, kan dat juist ervoor zorgen dat je niet afvalt. Wanneer je te lang te weinig eet, kan je lichaam overgaan in een spaarstand. Daarbij zal het lichaam de weinige voedingsstoffen, die je binnenkrijgt, zo efficiënt mogelijk gaan gebruiken.

Om gewicht te verliezen gaat het er in eerste instantie niet om hoeveel je eet, maar om wat je eet en drinkt. Bewegen is natuurlijk gezond, maar je zult er niet veel mee afvallen. Dus ook niet met sporten. Het is natuurlijk wel gezond om te sporten en te bewegen.

Wanneer je koolhydraatarm gaat eten en krachttraining volgt, dan is dat een goede combinatie om vet te verbranden. Toch is het belangrijker dat je zorgt dat je de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt. Dat zijn er meer, dan alleen koolhydraten.

Wil je snel aan de slag om gezond gewicht te verliezen? Klik dan op deze link!

inhoud tekst

De noodzakelijke voedingsstoffen

Gezonde maaltijd

Omdat je dagelijks voldoende energie moet hebben om je werkzaamheden uit te kunnen voeren, moet je de juiste voedingsstoffen gebruiken.

Dat zijn: koolhydraten, vetten, eiwitten, mineralen, vezels en vitaminen.

Omdat er slechte en goede koolhydraten en vetten zijn, is het belangrijk dat we de goede gebruiken.

Er bestaan snelle- en langzame koolhydraten. We moeten de langzame koolhydraten gebruiken.

Waarom heb je koolhydraten nodig?

Koolhydraten

Koolhydraten komen in veel producten voor zoals: aardappels, groente, fruit, volkorenbrood, graanproducten en peulvruchten. Om te zorgen voor een goede gezondheid hebben we deze productgroepen nodig. Je moet ze zeker niet vermijden, omdat anders de kans groot is dat je belangrijke voedingsstoffen zult gaan missen.

Koolhydraten hebben we als brandstof nodig voor onze hersenen en centraal zenuwstelsel. De koolhydraten worden in het lichaam omgezet in glucose (bloedsuiker). Glucose zorgt dat we voldoende energie hebben. Wanneer we te weinig of geen glucose (energie) binnenkrijgen, dan kunnen we onze dagelijkse taken niet naar behoren uitvoeren.

De reeds genoemde koolhydraatrijke producten bevatten veel voedingsvezels. De vezels zijn plantaardige stoffen die weinig calorieën bevatten. Ze nemen gemakkelijk water op en zwellen daardoor. Door het opzwellen zullen we snel een verzadigd gevoel krijgen. Daardoor gaan we automatisch minder eten en dus afvallen. De vezelrijke producten bevatten weinig calorieën, omdat ze geen toegevoegde suikers en vetten bevatten. Met vezelrijk voedsel gaan we minder en gezonder eten.

De vezels zijn ook goed voor je darmen. De functie van de darmen wordt er door gestimuleerd en zal daardoor de stoelgang verbeteren. Ook zal de ontlasting soepeler worden, omdat de vezels vocht aantrekken. Bij het nuttigen van vezels is het belangrijk dat je voldoende drinkt. Drink zo’n 1,5 tot 2 liter water per dag om voldoende profijt uit het eten van de vezels te halen.

Een slank figuur

Om goede koolhydraten en juiste hoeveelheden te gebruiken is niet eenvoudig. Je kunt niet gemakkelijk zelf je maaltlijden samenstellen, die aan alle eisen voldoen om de juiste voedingstoffen binnen te krijgen. Daarom is het belangrijk dat je een goed en voedzaam dieet gebruikt, waarbij je jezelf niet hoeft uit te hongeren. Je moet lekker kunnen blijven eten en de maaltijden met de juiste producten moeten gemakkelijk en snel te bereiden zijn.

De snelle koolhydraten zorgen ervoor dat in het lichaam in een kort tijdsbestek veel suikers worden afgegeven. Het lichaam moet deze suikers kunnen verwerken. Zij verschaffen de noodzakelijke energie. De suikers die verwerkt kunnen worden, zullen worden omgezet in overtollig lichaamsvet en dat moeten we nu juist niet hebben. Daarom is het eten van koolhydraatarme producten raadzaam. Zij geven ook suikers af, maar dan over een langere periode. Het lichaam kan deze suikers verwerken waardoor en geen overtollig vet zal ontstaan.

Waarom hebben we vetten nodig?

Vetten hebben we nodig, omdat deze producten ons veel energie verschaffen. Ze leveren 9kcal per gram en dat is meer dan koolhydraten en eiwitten. Wanneer we kijken naar de hoeveelheid energie, die we dagelijks nodig hebben, mag, als we het goed doen, 30 tot 35 % vanuit de vetten komen. Voor een volwassen persoon wil dat zeggen dat we dagelijks 60 tot 70 gram vet mogen nuttigen.

Vetten zijn ook onmisbaar voor een goede gezondheid, omdat ze een bron zijn van vet oplosbare vitaminen. Vitamine A en D wordt aan margarine toegevoegd. In plantaardige oliën zit vitamine E. Ook leveren ze de essentiële vetzuren die het lichaam zelf niet aanmaakt. Die moeten we dus innemen. Nu zijn er goede en slechte vet soorten.

Vloeibaar vet

De verschillende vet soorten

We kennen drie soorten vetten namelijk: de onverzadigde (de goede vetten), de verzadigde en de transvetten.

De verzadigde vetten (slechte vetten) zijn die vet soorten die we hoofdzakelijk in zuivelproducten, vlees en boter vinden. Ze kunnen het cholesterolgehalte in het bloed verhogen. Daardoor wordt het krijgen van hart- en vaatziekten verhoogd. Je kunt de inname van deze vetten verminderen door magere of halfvolle melk te drinken.

Ook kun je mager vlees gebruiken. Je moet ook niet bij voorbaat denken dat plantaardige producten altijd goed zijn. Plantaardige vetten kunnen door een chemisch proces gehard worden. Hierdoor bevatten ze meer verzadigde vetten. Je kunt hierbij denken aan een pakje margarine. Deze worden vooral gebruikt bij de bereiding van gefrituurde snacks. Wanneer we verzadige vetten voor de voeding vervangen door poly-onverzadigde vetten, zal dat voor een daling zorgen van de LDL- cholesterol en een toename van het HDL-cholesterol wat een verbetering is.

De onverzadigde vetten worden onderverdeeld in mono-onverzadigde vetzuren en poly-onverzadigde vetzuren. Ze hebben een goed effect op de cholesterolwaarden en zullen daardoor het risico op het krijgen van hart- een vaatziekten verminderen.

Margarine

De transvetten hebben een afwijkende chemische structuur en verhogen het risico op het krijgen van hart- en vaatziekten. Het zijn de geharde vetsoorten. De inname van transvetten moeten we zo laag mogelijk houden. Daarom worden vaak de smeer en bereidingsvetten als eerste beperkt als we willen afvallen. Ook in koekjes en dergelijke zitten transvetten. Die moet je dus ook beperken.

Gezonde vetsoorten zitten in vette vis, avocado’s, noten, olijven en zaden.

Waarom hebben we eiwitten nodig?

Eiwitten kunnen net als koolhydraten en vetten ons lichaam voorzien van energie. Ondanks dat ze energie aan het lichaam leveren worden ze vooral gezien als de bouwstenen van ons lichaam en spieren.

Het lichaam bestaat voor een groot deel uit eiwitten. De eiwitten uit de voeding hebben een andere samenstelling, dan de eiwitten in ons lichaam. De eiwitten uit de voeding worden met behulp van enzymen in onze maag afgebroken tot peptiden en vervolgens in de dunne darm afgebroken tot aminozuren. Daarna worden de aminozuren via de darmwand in het bloed opgenomen. Ze worden vervolgens gebruikt voor de opbouw van alle eiwitten die we nodig hebben voor ons lichaam.

De lichaamseiwitten zijn altijd in proces. Ze worden constant afgebroken in het lichaam en weer opgebouwd. Daar zorgen de darmen, lever en het spierweefsel voor. Vanuit onze voeding wordt ongeveer 70% van de aminozuren gebruikt en het overige deel wordt uit geplast.

Het belang van de eiwitten

Gezonde voeding met eiwitten

Eiwitten zorgen voor het herstel van de lichaamscellen en beschadigde spiercellen. Bij sporten zullen de spiercellen beschadigd worden. Daarom zullen sporters, na de training, vaak eiwitten gebruiken, zodat de beschadigde spiercellen sneller zullen herstellen.

Voedselbronnen waarin veel eiwitten zitten zijn: kaas, vlees, vis, eieren, gevogelte, kaas, zuivel soja, noten, granen, paddenstoelen, bonen, linzen, zaden en kikkererwten.

De hoeveelheid eiwitten die we moeten eten verschilt van persoon. Je kunt in het algemeen zeggen dat we 1 tot 1,8 gram per kilogram lichaamsgewicht dagelijks moeten nuttigen.

Het is belangrijk dat het lichaam de juiste hoeveelheden eiwitten binnenkrijgt door de juiste voeding te gebruiken.

Oscar Helm (voedingsdeskundige)

Oscar Helm

Hij heeft er een speciale studie van gemaakt om na te gaan welke voedingsstoffen we dagelijks moeten eten. Dat zijn de langzame koolhydraten, de onverzadigde vetten, eiwitten, mineralen, vezels en vitaminen.

Omdat hij ontdekte dat het moeilijk was om de juiste maaltijden zelf samen te stellen heeft hij dat voor ons gedaan. Hij heeft daarvoor de “Afslank Receptenbijbel” geschreven.

In de Afslank Receptenbijbel staan meer dan 100 verschillende recepten om maaltijden te bereiden. Alle maaltijden voldoen aan de eisen van een goed en voedzaam dieet.

Het dieet van Oscar Helm is niet alleen een goedkoop dieet, maar in het boek staan  allemaal maaltijden die lekker zijn. Het hele gezin zal graag mee eten.

Vanaf dag 1 dat je met het dieet van Oscar Helm begint val je af, word je energieker en gezonder en dat geldt voor het hele gezin.

Alle ingrediënten die je voor het bereiden van de maaltijden nodig hebt kunnen in iedere supermarkt worden aangeschaft. Als je met het bereiden van een maaltijd begint kan deze binnen een half uur op tafel staan.

Het is een dieet waarbij je gemiddeld 1 tot 1,5 kilogram per week afvalt. Dat is voldoende. Je kunt gemakkelijk je streefgewicht bereiken en dat vast houden.

Gezond en slank lichaam
Een gezond dieet volgen

Ook wordt in het boek uitgelegd welke producten gezond zijn om te eten. Daarom zul je naar een tijdje niet meer bij iedere maaltijd de Afslank Receptenbijbel nodig hebben. Je leert automatisch wat gezond is.  Je krijgt een andere gezonde manier van leven met het dieet van Oscar Helm.

Aarzel dus niet als je op een gezonde manier je overtollig lichaamsvet wil kwijtraken en start vandaag nog met het dieet van Oscar Helm.

Lees ook eerst de recensies van de klanten die het dieet van Oscar Helm volgen of gevolgd hebben. Zij hebben tijdens het volgen van het dieet ook geleerd hoe ze zelfstandig gezonde maaltijden kunnen maken. Bij twijfel zullen ze nog maar zelden het boek de Afslank Receptenbijbel openslaan.

Klik op deze link om naar het dieet van Oscar Helm te gaan.

Hierbij enkele recensies van de vele tevreden klanten


Een paar dagen geleden heb ik je receptenbijbel gekocht. Ik ben erg onder de indruk van de diversiteit van de recepten. Geen recept is hetzelfde en ze smaken eigenlijk allemaal goed. De eerste paar kilo’s zijn er ondertussen al af.
Annelot


“4 weken bezig en 7,8 kilo kwijt. Voel me beter dan eerst. Er is meer balans in mijn lichaam, minder trek. Recepten zijn lekker dus gewoon gezonde lifestyle en geen saai dieet.”
Yorien

“Mijn vrouw was verrast door mijn kookkunsten…”
Beste Oscar,
Je afslank recepten zijn toppi! Mijn vrouw was verrast door mijn kookkunsten, het is heerlijk om haar te zien genieten en we beiden afvallen. Na 9 dagen hadden we er beide al 2 kilo’s af.
Bernhard

Na een hoop kilo’s minder en een hoop blikken van de mannen later heb ik niet alleen m’n zelfvertrouwen, maar ook echt m’n figuur weer helemaal terug. En daar ben ik zo ontzettend blij mee! Dus ik wil echt bedanken, oprecht. Ik en er blij mee! Dankjewel.”
Lieselotte

Als het warm was in de zomer durfde ik gewoon niet de tuin uit met ze. M’n gewicht schommelde ook heel
erg en ik kon geen dieet volhouden. Jouw boek is het eerste dieet wat ik heb kunnen volhouden. Het is ook
heel duidelijk geschreven, het is heel helder voor mij. Ik ben er heel erg blij mee en wil je daar graag voor
bedanken!”
Astrid

Nicolette van Dam

Ook Nicolette van Dam, die de Afslank Receptenbijbel cadeau had gekregen, vindt het boek “top”.