Wil je echt afvallen?

By | september 30, 2018
Veel te zwaar

Veel te zwaar

Wanneer je weet dat je te zwaar bent en je wilt echt afvallen neem dan de goede maatregelen.

Vaak gaan de personen die te zwaar zijn de diëten volgen waarmee ze in een korte periode veel gewicht kunnen verliezen.

Er zijn zelfs diëten die aangeven dat je in 14 dagen wel 17 kilogram kunt afvallen.

Aan zo’n dieet moet je echt niet beginnen.

inhoud tekst

Wil je echt afvallen door een crashdieet te gebruiken?

Wanneer je je laat verleiden om toch het crashdieet te gaan volgen zal je daar binnen een paar weken zeker spijt krijgen.

Je valt bij het volgen van dit dieet zeer veel af.

Toch zal je begrijpen dat een dergelijk dieet niet gezond is.

Je moet om je dagelijkse werkzaamheden te kunnen verrichten je nodige voedingsstoffen binnenkrijgen.

Wanneer je deze voedingsstoffen niet binnenkrijgt zal je moe en lusteloos worden. Je kunt het niet volhouden.

Je moet er dus voor zorgen dat je dagelijks alle nodige voedingsstoffen binnenkrijgt. Daarom moet je GEEN Crasdieet gebruiken. NOOIT.

Streng dieet

Streng dieet

Je zal pas een goed dieet kunnen volgen wanneer dat dieet daar allemaal rekening mee houdt. Dat is er.

Wanneer je het dieet van Oscar Helm gaat gebruiken die het boek de Afslank receptenbijbel heeft geschreven.

In het boek staan meer dan 100 heerlijke maaltijden die allemaal de nodige voedingsstoffen bevatten om gezond te worden en te blijven. Je zult daarbij je overtollige lichaamsvet verbranden.

De menselijke voeding houdt zich bezig met het verstrekken van essentiële voedingsstoffen in voedsel die nodig zijn om het leven en de gezondheid van mensen te ondersteunen.

Slechte voeding is een chronisch probleem dat vaak verband houdt met armoede, voedselzekerheid of een slecht begrip van voeding en voedingsgewoonten.

Ondervoeding en de gevolgen hiervan dragen in hoge mate bij aan sterfgevallen en handicaps wereldwijd.

Goede voeding helpt kinderen fysiek te groeien, bevordert de menselijke biologische ontwikkeling en helpt bij het uitbannen van armoede.

De Voedingsstoffen

Zalm voor het gezonde vet

Zalm voor het gezonde vet

De zeven belangrijkste klassen van voedingsstoffen zijn koolhydraten, vetten, vezels, mineralen, eiwitten, vitamines en water.

Deze voedingsstofklassen zijn gecategoriseerd als macronutriënten of micronutriënten (nodig in kleine hoeveelheden). De macronutriënten zijn koolhydraten, vetten, vezels, eiwitten en water.  De micronutriënten zijn mineralen en vitamines.

De macronutriënten

De macronutriënten (met uitzondering van vezels en water) leveren structureel materiaal (aminozuren waaruit proteïnen zijn opgebouwd en lipiden waaruit celmembranen en sommige signaalmoleculen zijn opgebouwd) en energie.

Een deel van het structurele materiaal kan ook worden gebruikt om intern energie te genereren, en in beide gevallen wordt het gemeten in Joules of kilocalorieën.

Koolhydraten en eiwitten leveren ongeveer 17 kJ (4 kcal) energie per gram, terwijl vetten 37 kJ (9 kcal) per gram leveren. De netto energie hang van beide af  van factoren zoals absorptie en spijsvertering, die aanzienlijk variëren van instantie naar instantie.

Vitaminen, mineralen, vezels en water leveren geen energie, maar zijn om andere redenen noodzakelijk.

Een derde klasse van voedingsmateriaal, vezel (d.w.z. niet-verteerbaar materiaal zoals cellulose) lijkt ook vereist te zijn, zowel om mechanische als biochemische redenen, hoewel de exacte redenen onduidelijk blijven.

Voor alle leeftijdsgroepen moeten mannen grotere hoeveelheden macronutriënten consumeren dan vrouwtjes.

Over het algemeen neemt de inname toe met de leeftijd tot het tweede of derde levensdecennium.

Moleculen van koolhydraten en vetten bestaan ​​uit koolstof-, waterstof- en zuurstofatomen.

Koolhydraten variëren van eenvoudige monosachariden (glucose, fructose, galactose) tot complexe polysacchariden (zetmeel).

Vetten zijn triglyceriden, gemaakt van verschillende vetzuurmonomeren gebonden aan een glycerolhoofdketen. Sommige vetzuren, maar niet alle, zijn essentieel in het dieet: ze kunnen niet in het lichaam worden gesynthetiseerd.

Eiwitmoleculen bevatten stikstofatomen naast koolstof, zuurstof en waterstof.  De fundamentele componenten van eiwitten zijn stikstofhoudende aminozuren, waarvan sommige essentieel zijn in de zin dat mensen ze intern niet kunnen maken.

Sommige van de aminozuren zijn converteerbaar  in glucose en kunnen worden gebruikt voor energieproductie, net als gewone glucose.

Wil je echt afvallen dan moet je de juiste Koolhydraten gebruiken.

Brood

Koolhydraten in Brood

Koolhydraten kunnen worden geclassificeerd als monosacchariden, disachariden of polysacchariden, afhankelijk van het aantal monomeer (suiker) eenheden dat ze bevatten.

Ze zijn een diverse groep stoffen, met een scala aan chemische, fysische en fysiologische eigenschappen.

Ze vormen een groot deel van voedsel zoals rijst, noedels, brood en andere op graan gebaseerde producten Ze zijn geen essentiële voedingsstof, wat betekent dat een mens geen koolhydraten hoeft te eten.

Monosacchariden bevatten één suikereenheid, disachariden twee en polysacchariden drie of meer.

Complexe koolhydraten hebben langer nodig hebben om te verteren en te absorberen, omdat hun suikereenheden vóór absorptie van de keten moeten worden gescheiden.

De piek in de bloedsuikerspiegel na inname van eenvoudige suikers wordt waarschijnlijk gerelateerd aan enkele van de hart- en vaatziekten, die de laatste tijd vaker voorkomen.

Eenvoudige suikers vormen een groter deel van de moderne voeding dan in het verleden, wat misschien kan leiden tot meer hart- en vaatziekten.

De mate van oorzaak is nog steeds niet duidelijk.

Eenvoudige koolhydraten worden snel opgenomen en verhogen daarom de bloedsuikerspiegel sneller dan andere voedingsstoffen. De belangrijkste plantaardige koolhydraatvoedingsstof, zetmeel, varieert echter in zijn absorptie.

We kunnen wanneer we koolhydraten eten beter de langzame koolhydraten nuttigen, omdat de langzame weinig suikers en gelijkmatig in het lichaam afgeven. Het lichaam kan deze suikers verwerken zodat er geen onnodig lichaamsvet wordt opgeslagen.

Te veel suikers in een korte tijd kunnen niet door het lichaam worden verwerkt.

Vet en Voeding

De consumptie van onverzadigde vetten, vooral enkelvoudig onverzadigde vetten worden geassocieerd met een betere gezondheid bij de mens.

Goede vissoort, zalm

Goede vissoort, zalm

Verzadigde vetten, meestal van dierlijke oorsprong, zijn de volgende in volgorde van voorkeur, terwijl transvetten geassocieerd zijn met een verscheidenheid aan ziekten en moeten worden vermeden.

Verzadigd en sommige transvetten zijn meestal vast bij kamertemperatuur (zoals boter of reuzel), terwijl onverzadigde vetten meestal vloeistoffen zijn (zoals olijfolie of lijnzaadolie).

Transvetten zijn zeer zeldzaam van aard, maar hebben eigenschappen die nuttig zijn in de voedselverwerkende industrie, zoals weerstand tegen ranzigheid.

De meeste vetzuren zijn niet essentieel, wat betekent dat het lichaam ze naar behoefte kan produceren.

Bij de mens zijn echter ten minste twee vetzuren essentieel en moeten in het dieet worden opgenomen.

Een juiste balans van essentiële vetzuren – omega-3 en omega-6-vetzuren – lijkt belangrijk voor de gezondheid.

In geïndustrialiseerde samenlevingen consumeren mensen meestal grote hoeveelheden verwerkte plantaardige oliën. Zij bevatten minder essentiële vetzuren , samen met te veel omega-6-vetzuren ten opzichte van omega-3-vetzuren.

Voedingsvezels

Voedingsvezel is een koolhydraat, met name een polysaccharide, dat onvolledig wordt geabsorbeerd in mensen en bij sommige dieren.

Zoals alle koolhydraten kan het, wanneer het wordt gemetaboliseerd, vier calorieën (kilocalorieën) energie per gram produceren. In de meeste gevallen is het minder waard dan dat vanwege de beperkte absorptie en verteerbaarheid.

Hele granen, bonen en andere peulvruchten, fruit (vooral pruimen, pruimen en vijgen) en groenten zijn goede bronnen van voedingsvezels.

Vezel is belangrijk voor de spijsvertering en wordt geacht het risico op darmkanker te verminderen.

Om mechanische redenen kan vezels helpen bij het verlichten van zowel constipatie als diarree.

De voedingsvezels helpen je darmen gezond te houden.

Wil je echt afvallen dan moet je zeker eiwitten nuttigen.

Eiwitten zijn gezond

Eiwitten zijn gezond

Eiwitten vormen de basis van vele lichaamsstructuren zoals spieren, haar en huis.

De eiwitten kunnen worden beschouwd als de bouwstoffen voor ons lichaam.

Elk eiwitmolecuul bestaat uit aminozuren.  Het lichaam heeft aminozuren nodig om nieuwe eiwitten te produceren (eiwitretentie) en beschadigde eiwitten te vervangen (onderhoud).

Aminozuren zijn oplosbaar in de spijsverteringssappen in de dunne darm, waar ze worden opgenomen in het bloed.

Eenmaal geabsorbeerd, kunnen ze niet in het lichaam worden opgeslagen, dus worden ze ofwel gemetaboliseerd naar behoefte of uitgescheiden in de urine.

Omdat de eiwitten belangrijke bouwstoffen zijn voor bijvoorbeeld de cellen van de spieren gebruiken veel sporters na het sporten eiwitten. De beschadigde spiercellen zullen dan sneller weer herstellen.

Vitamine

Sommige vitaminen worden herkend als essentiële voedingsstoffen, noodzakelijk in de voeding voor een goede gezondheid.

Vitamine D is de uitzondering: het kan ook worden gesynthetiseerd in de huid, in aanwezigheid van UVB-straling door bijvoorbeeld de zon.

Bepaalde vitaminen zoals carnitine, worden nuttig geacht voor overleving en gezondheid, maar deze zijn geen “essentiële” voedingsstoffen voor de voeding omdat het menselijk lichaam enige capaciteit heeft om ze te produceren uit andere verbindingen.

Vitaminetekorten kunnen leiden tot ziektetoestanden: struma, scheurbuik, osteoporose, verminderd immuunsysteem, aandoeningen van het celmetabolisme, bepaalde vormen van kanker. Ook  symptomen van vroegtijdige veroudering en slechte psychische gezondheid (waaronder eetstoornissen), en vele andere zijn bekend.

Het is daarom zeer belangrijk dat je alle nodige voedingsstoffen binnenkrijgt.

Een goed dieet

Oscar Helm

Oscar Helm

Wil je echt afvallen dan moet je een goed dieet gebruiken.

Je zou zelf een dieet kunnen gaan samenstellen, maar dat is praktisch niet zomaar even te doen.

Je kunt beter het dieet van Oscar Helm (Voedingsdeskundige) gebruiken, zodat je zeker weet dat je alle nodige voedingsstoffen binnenkrijgt.

Het is een dieet waarbij je de maaltijden uit de Afslank receptenbijbel kunt gebruiken. De maaltijden zijn over het algemeen koolhydraatarm en eiwitrijk. Wil je echt afvallen dan moet je dus een goed dieet gebruiken.

Ze bevatten alle nodige voedingsstoffen met ook de goede vetten die je moet gebruiken.

Wanneer je het boek aanschaft, krijg je er ook gratis een aantal bonussen bij waarmee je heerlijke snacks en toetjes kunt maken die je kunt eten.

Je zal je vanaf dag een gezonder, energieker en fitter gaan voelen.

Ook zal je overtollig lichaamsvet gaan verbranden.

De Afslank Receptenbijbel

De Afslank Receptenbijbel

Omdat je de maaltijden, die allemaal binnen een half uur te bereiden zijn, met het hele gezin kunnen worden gegeten, zal het hele gezin gezond worden.

Zorg ervoor dat je van het overtollig lichaamsvet snel afkomt, omdat het ziektes kan veroorzaken. Denk hierbij aan  hart- en vaatziektes, maar ook een verhoogde bloeddruk, kanker, diabetes type 2, gewrichtsproblemen enzovoort.

Wordt gezond door het juiste dieet te gebruiken.

Het dieet van Oscar Helm is momenteel een van de populairste omdat de resultaten goed zijn en je nooit meer het jojo-effect zaal krijgen.